Home

Nieuws 2 reacties

Hausse op nertsbontmarkt stuit op grens

Kopenhagen - De hausse op de nertsbontmarkt lijkt voorlopig voorbij. Op de december-sessie van de bontveiling van Kopenhagen Fur daalden de prijzen ten opzichte van de voorlaatste sessie in september met 26 procent, terwijl 80 procent van het aanbod niet kon worden verkocht.

De daling komt na een aantal jaren met onafgebroken stijging van de nertsbontprijzen. Kopenhagen Fur schrijft de correctie op de markt toe aan de uitbreiding van de wereldwijde productie. Daar komt op dit moment nog een warm begin van de winter in China bij. China was de afgelopen jaren de motor achter de hausse.

Laatste reacties

  • j.verstraten1

    Waar is china nou niet de motor achter?
    Als china kucht worden wij verkouden.

  • Sjaak

    Conclusie....?

    Vooral niet afhankelijk worden van export naar China, ook niet met zuivel...

Of registreer je om te kunnen reageren.