Home

Nieuws 895 x bekeken 1 reactie

Friesland zet huidig ganzenbeleid voort

Leeuwarden - De provincie Friesland zet het bestaande ganzenbeleid voort. Dat zegt de Friese gedeputeerde Johannes Kramer. De Friese gedeputeerde hoopt zo snel mogelijk tot een Fries ganzenakkoord te komen. "Maar zo lang er nog geen Friese afspraken liggen, moet iedereen weten hoe we op dit moment met ganzen omgaan."

Provinciale Staten in Friesland zullen geen nieuwe verordening voor de ganzenbestrijding behandelen. De mogelijkheden voor de bestrijding van schade door overwinterende ganzen buiten foerageergebieden blijven hetzelfde. De provincie geeft vrijstellingen voor verjagen met ondersteunend afschot van de grauwe gans, de kolgans en de smient. Dat mag op alle gewassen tot twaalf uur 's middags. De al verleende vrijstellingen worden automatisch verlengd tot en met 31 maart van dit jaar.

De gedeputeerde gaat de komende periode in overleg met de Friese landbouw- en natuurorganisaties om tot een breed gedragen Fries akkoord te komen.

Eén reactie

  • ed12345

    Met een beetje pech zijn er boeren die een witte Kerst gaan krijgen ,dat zullen ze helemaal niet leuk vinden

Of registreer je om te kunnen reageren.