Home

Nieuws 1528 x bekeken 2 reacties

Franse bank geeft boeren 3,4 miljard te veel

Parijs – De Franse agrarische bank Crédit Agricole heeft afgelopen week de toeslagrechten aan 350.000 boeren dubbel overgemaakt. Die agrariërs kregen daardoor samen 3,4 miljard euro te veel overgemaakt op hun bankrekening.

 

De fout is volgens de bank veroorzaakt door een 'enorme bug' in de automatiseringssystemen. De zondagskrant JDD voegt daar aan toe dat de problemen nog eens zijn verergerd doordat daar een menselijke fout overheen kwam. Crédit Agricole stelt in een verklaring: ''De problemen zijn in kaart gebracht en we hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat het weer kan gebeuren.'' De bank meldt verder dat de zaken eind vorige week al met bijna 90 procent van de betrokken rekeninghouders weer waren rechtgetrokken. Crédit Agricole regelt het overmaken van de toeslagrechten in opdracht van het Franse ministerie van landbouw.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Routinefout. Dat doen banken namelijk maandelijks/jaarlijks met de salarissen en bonussen van hun personeel.

  • koestal

    leuk voor die boeren,meestal valt het tegen

Of registreer je om te kunnen reageren.