Home

Nieuws

Fors meer WW-uitkeringen in landbouw

Den Haag - Uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in november is toegenomen tot 419.000, een groei van 3 procent ten opzichte van oktober. Vooral bij seizoensgevoelige sectoren als landbouw, horeca en de bouw gingen er meer mensen de WW in.

In de sector landbouw en visserij nam het aantal WW-uitkeringen in november met 15 procent toe ten opzichte van oktober. Het gaat om 5.800 uitkeringen, 800 meer dan in oktober. UWV geeft op basis van de Werkloosheidswet (WW) een uitkering aan werknemers die buiten hun schuld hun baan zijn kwijtgeraakt. Het WW-cijfers wordt niet voor seizoen gecorrigeerd.

De werkloosheid in Nederland is in november gedaald tot 8,2 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Het CBS telde vorige maand 653.000 werklozen. Dat waren er 21.000 minder dan een maand eerder, toen de werkloosheid uitkwam op 8,5 procent. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. ,,De werkloosheid daalde in de afgelopen maand zowel bij mannen als vrouwen en ook in alle leeftijdsgroepen'', aldus het statistiekbureau.

Gemiddeld nam het aantal werklozen de afgelopen drie maanden met 10.000 per maand af. Het CBS schrijft de daling toe aan een toename van het aantal mensen dat zich terugtrekt van de arbeidsmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.