Home

Nieuws 1276 x bekeken

Folie-inzamelaar niet meer nodig

Leiderdorp - De stichting Folined die jarenlang de inzameling van land- en tuinbouwfolie ondersteunde, houdt op te bestaan. Volgens de stichting is de noodzaak van de stichting verdwenen nu er voldoende marktpartijen zijn die folie inzamelen bij boeren en tuinders.

De organisatie kreeg een belangrijke rol toen een verbod op het storten van (onder andere) kuilplastic werd ingesteld. De stichting bemiddelde tussen boeren en recyclingbedrijven. De verantwoordelijkheid voor de inzameling van oude folie ligt sinds enkele jaren bij commerciële bedrijven.

De stichting heeft bijna twintig jaar geopereerd. Sinds ongeveer tien jaar had de stichting een betrekkelijk passief bestaan. De organisatie werd door het toenmalige Landbouwschap in samenwerking met leveranciers en distributeurs van land- en tuinbouwfolie opgezet om de recycling van het afvalfolie te bevorderen. In de loop van de jaren heeft de marktwerking voor de inzameling van folie zodanig vorm gekregen dat de stichting nu kan worden opgeheven, aldus het bestuur van de stichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.