Home

Nieuws 2 reacties

'Etiketten op voedsel moeten duidelijker'

Den Haag - De etiketten op voedingsproducten kunnen en moeten duidelijker worden, vindt de Tweede Kamer. Consumenten moeten snel te weten kunnen komen wat er precies in het eten en drinken zit.

Ook minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil dat etiketten helder zijn. Volgens haar zijn de regels hiervoor in Nederland al streng, maar er zijn nieuwe regels op komst.

,,Goede etiketten zijn belangrijk. We willen als consument serieus worden genomen en niet misleid worden'', zei de minister woensdag in de Tweede Kamer. Zelf moet ze ook vaak met een leesbrilletje de etiketten doorgronden, vooral in verband met een allergie. ,,Boodschappen doen duurt bij mij soms echt lang.'' De partijen in de Kamer ergeren zich al langer aan de moeilijke en soms onjuiste informatie op de verpakking.

Laatste reacties

  • BW

    Heel goed van de tweede kamer. Maar dan wel alles erop zetten. Zoals land van herkomst. Welke eisen daar gesteld worden aan de productie van het product. Welzijn, antibioticagebruik, groeibevorderaars enz. Pas dan zal de consument ervaren dat er geen beter product te koop is dan producten uit eigen land geteeld!!!

  • boerderijdinther

    Helemaal een met BW, hetgeen wat hier geproduceerd wordt is (meestal) van volgens hogere eisen dan bijvoorbeeld in enkele oost Europese landen. Dit onderscheid wordt nou (bijna) niet gemaakt.
    Doe hetzelfde bij vlees als bij sinaasappelen, hierbij staat duidelijk het land van herkomst vermeld, de gemiddelde consument kiest eerder de 'duurdere' sinaasappel uit Spanje dan een 'goedkopere' sinaasappel uit een vaag Afrikaans land. Ook al is de kwaliteit en smaak uit Afrika misschien wel beter!

Of registreer je om te kunnen reageren.