Home

Nieuws 2 reacties

Energiebedrijf Dong lijft Nederlandse windmolenparken in

Kopenhagen - Het Deense Dong Energy wordt volledig eigenaar van drie nog te bouwen Nederlandse windmolenparken door de belangen van partner Scottish and Southern Energy (SSE) daarin over te nemen. Dong betaalt SSE 2,3 miljoen euro vooruit. Afhankelijk van het behalen van bepaalde mijlpalen kan daar nog eens 12 miljoen euro bij komen, aldus het bedrijf vrijdag.

Het gaat om de parken Den Helder 1, Breeveertien II en West-Rijn die een gezamenlijke capaciteit hebben van maximaal 1.050 megawatt. Met 1 megawatt kunnen circa 1.000 huishoudens van energie worden voorzien. Volgens Dong is de aanleg van de parken goedgekeurd door de Nederlandse autoriteiten en zou de bouw tegen het eind van dit decennium kunnen plaatsvinden.

Laatste reacties

  • Jan-Zonderland

    Hetgaat in Nederland dus al net zo als in Ontario: Allemaal buitenlandse bedrijven die de hele boel vol stampen met die akelige windmolens. Zodoende gaat alle subsidie mooi de grens over ipv dat het in de lokale/provinciale/landelijke economie blijft. Op die manier schiet het subsidieeren geheel zijn doel voorbij, erger nog, er wordt zoveel geld aan genoemde economieen ontrokken dat je nooit uit de recessie komt. De plaatselijke bevolking rest niets anders dan de overlast, wat die ook maar mag zijn. En als je als land/provincie al die extra stroom nu nodig hebt, maar hier worden schijnbaar al windmolens betaald stil gezet omdat men de stroom niet kwijt kan. Of de overtollige stroom wordt met geld toe aan de US geleverd. En onze stroomrekening wordt hoger en hoger. Rara hoe dat kan.

  • agratax2

    Jan Het wordt steeds duidelijker dat de -oude economieen- meer en meer de wingewesten worden van de opkomende economieen. De naam DONG doet me niet mer denken aan China dan aan Denemarken. Dat jouw energie rekening hoger en hoger wordt hoeft je niet te verwonderen, wind en zonne energie zijn duudrder dan kolen en gas electriciteit om van Kernenergie maar niet te spreken. Hier zijn de Fransn gek op, want het kost bijna niks. Maar goed de door -schuldgevoelens- overladen regeringen van linkse signatuur hebben de wind en zonne energie omarmd om zo de wereld te redden. Ik zal maar zwijgen over de negatieve gevolgen van Waterkracht, hier hebben zowel de Amerikanen als de Chinezen ervaring mee (droge rivieren en dicht geslibte waterbekkens). Wie betaalt deze hobbies -de gebruiker- van electra.

Of registreer je om te kunnen reageren.