Home

Nieuws

'Doorstart LTO Vastgoed zonder LTO Noord'

Zwolle – Belangenbehartiger LTO Noord zal niet betrokken zijn bij een eventuele doorstart van LTO Vastgoed. De organisatie zegt dat het aanbieden van vastgoeddiensten niet behoren tot de kernactiviteit van de belangenbehartiging.

De rechtbank in Almelo heeft LTO Vastgoed woensdag failliet verklaard op aanvraag van LTO Noord. Gebleken is dat het bedrijf niet in staat bleek de verliezen weg te werken en een renderend bedrijf te worden, ondanks de reorganisaties die sinds 2011 zijn doorgevoerd.

LTO Noord zegt dat er genoeg partijen in de markt zijn die beter in staat zijn vastgoeddiensten te verlenen dan de vereniging of de aan haar gelieerde bedrijven. "Vandaar dat LTO Noord ervoor kiest om geen vastgoeddiensten meer aan te bieden aan leden en derden", meldt LTO Noord.

Bij LTO Vastgoed werkten meer dan twintig mensen, van wie het merendeel als makelaar. Er worden mogelijkheden onderzocht om de makelaarspraktijk in andere vorm voort te zetten. Curator Dignus Meulenberg onderzoekt de mogelijkheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.