Home

Nieuws 2 reacties

Deutsche Bank stapt uit handel agrarische grondstoffen

Frankfurt am Main - Deutsche Bank stopt met de handel in agrarische grondstoffen. Volgens deze Duitse bankier levert deze handel te weinig op. Dat geldt ook voor de handel in energie, basismetalen en droge bulkwaren, zo laat Deutsche Bank weten.

De bank stond vorig jaar onder druk van critici om de speculatie met voedsel te beëindigen en gaf aan de kritiek in eerste instantie gevolg, maar nam de handel begin dit jaar weer op. Een verband tussen de hongerproblematiek en de bedoelde handel zei Deutsche Bank na de zaak te hebben bestudeerd niet te zien. Het bankbedrijf zegt nu zich te willen concentreren op haar kerncompetentie, namelijk de handel in financiële derivaten en edelmetalen. De voor de handel in grondstoffen opgerichte Rohstoff-Gruppe wordt opgeheven.

Laatste reacties

 • rpbos1

  En nu maar hopen dat er meer volgen. Banken moeten zich bezighouden met hun kerntaken en niet de grondstoffenprijzen opdrijven, waardoor de varkens- en kippenboeren een hogere kostprijs krijgen. Schoenmaker blijf bij je leest!!

 • PIETER123

  Er zijn nu zoveel boeren en hard werkende ondernemers de dupe van deze bank hun nieuwe beleid.
  Wordt het niet tijd dat de zuivelindustrie ook afscheid neemt.
  Alleen aan grote jongens willen ze nu geld verdienen.
  Maar deze grote zuivel jongen is wel opgebouwd door boeren.
  Die nu vaak geen kant op kunnen 's nacht er niet van kunnen slapen door deze bank zijn keuze.En zien hoe hun bedrijf naar de kloten gaat .
  Als minister Bos in het verleden de kroonjuwelen van van de ABN al heeft weggegeven aan deze bank was al erg iets van de Nederlandse trots ging over de grens..
  Zuivel en andere agro industrie kunnen wel een keuze maken om niet meer te'' sponseren.''
  Iets van een beweging''Deutsche.Bank go home''

Of registreer je om te kunnen reageren.