Home

Nieuws 739 x bekeken

Darling wil geld ophalen voor overname

Dallas – Darling International wil de overname van Vion Ingredients deels financieren door het plaatsen van 500 miljoen dollar aan 'notes' bij institutionele beleggers en het uitgeven van 40 miljoen aandelen. Bij de slotkoers van maandag op de beurs in New York, $21,70, zou de aandelenuitgifte de Texanen voor aftrek van kosten 868 dollar opleveren.

In oktober maakte Darling bekend slachtbijproductenspecialist Vion Ingredients van ZLTO-investeringsvehikel NCB Ontwikkeling over te willen nemen voor 1,6 miljard euro (2,2 miljard dollar). Notes zijn samengestelde beleggingsproducten, bijvoorbeeld een combinatie van opties en obligaties. De uitgifte van de notes wordt deels gebruikt om schulden die in 2018 aflopen af te lossen.
Darling geeft de uitgifte begeleidende bank een optie waarmee binnen dertig dagen nog eens 6 miljoen aandelen kunnen worden gekocht. Darling zegt het geld te willen gebruiken voor de overname maar dat wanneer deze niet doorgaat, bijvoorbeeld omdat de mededingingstoezichthouders niet akkoord gaan, het geld ook gebruikt kan worden voor algemene bedrijfsdoeleinden.
Darling deed de afgelopen paar jaar een serie overnames en maakte onlangs kwartaalcijfers bekend die minder positief waren dan in 2012. De netto-omzet kwam uit op 425,8 miljoen dollar, tegen 457 miljoen dollar een jaar eerder, terwijl de nettowinst daalde van 37,2 naar 27,7 miljoen dollar. Hoewel minder goed als in 2012, lagen de prestaties volgens topman Randall Stuewe in lijn met vorig jaar.
Darling verwacht dat bij toestemming van toezichthouders de overname van Vion Ingredients in januari definitief gemaakt kan worden. Voor Vion is de verkoop van groot belang om de schuldpositie van de slachtdivisie te saneren. Het vleesbedrijf van Vion verkocht eerder zijn vleesverwerkingsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en is bezig met een herstructureringsoperatie in Nederland en Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.