Home

Nieuws 1947 x bekeken 3 reacties

Cumela zet in op mestafzet in Hongarije

Nijkerk - Brancheorganisatie Cumela wil samen met een consortium van producenten, handelaren en vervoerders van mestverwerkingsproducten de markt voor organische meststoffen in Hongarije ontwikkelen.

Zij werken daarbij samen met de landbouwraad in Boedapast en een Hongaarse onderzoeksinstelling. Cumela hoopt in het voorjaar met het project te kunnen starten waarbij op brede schaal organische mestproducten worden getest en vergeleken met kunstmest.

Hongarije is een land dat zelf weinig dierlijke mest produceert, maar wel veel akkerbouw heeft. De financiering van het project is  nog niet rond. Twee ton is nodig om het project vier jaar in de benen te houden.

Laatste reacties

  • new kids

    Kan d'r geen persleiding naar het oosten, gas hierheen en stront weer terug. Hoeft Cumela z'n leden ook niet op te zadelen met het aankopen van rollend materieel en minder kans op mestfraude. Gewoon hier centraal de pijp in en oostwaards een soort van bushalte's waar ze weer kunnen laden. Lijkt me een uitstekend plan.

  • kuiken007

    cumela kennende wordt het niet simpel en goedkoop!!

  • ed12345

    Ik denk dat tankschepen de goedkoopste oplossing wordt die kunnen maar zo 2000 ton meenemen en dan vanuit Bratislava of boedapest opslaan en distribueren

Of registreer je om te kunnen reageren.