Home

Nieuws 1043 x bekeken 6 reacties

Co Verdaas definitief verlost van PVV-aanklacht

Nijmegen - De vorig jaar afgetreden staatssecretaris Co Verdaas (Economische Zaken) wordt definitief niet strafrechtelijk vervolgd voor valse declaraties. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem vorige week besloten. Het hof verwierp een aanklacht van de Gelderse PVV-fractie.

De staatssecretaris kwam eind vorig jaar in politieke problemen doordat hij onjuiste declaraties had ingediend als gedeputeerde in Gelderland.

De Gelderse PVV-fractie kaartte de kwestie aan bij het openbaar ministerie. In maart van dit jaar besloot het OM dat Verdaas niet zou worden vervolgd. Hij had weliswaar foute declaraties ingediend, maar daarbij niet de bedoeling gehad om zichzelf te verrijken. De PVV wilde vervolging afdwingen via een procedure bij het gerechtshof. Dat verwierp het PVV-verzoek vorig week, tot teleurstelling van de PVV-fractie.

In dagblad Trouw noemt Verdaas de uitspraak van het hof "de best denkbare afloop van een vervelend verhaal."

Verdaas werkt nu bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Hij sluit een terugkeer naar de politiek niet uit.

Laatste reacties

 • gjh

  dit noemen ze legaal stelen en dat is schijnbaar toegestaan !!!

 • leftturn

  ik heb toch sterk het vermoeden met verdaas beter af te zijn geweest

 • trekker123

  Niet dat ik zo PvdA of Verdaas-achtig ben, maar van diefstal is hier geen sprake. Wel dat formeel op papier een en ander niet klopte en dan kun je geen staatssecretaris van landbouw zijn waar boeren ook worden afgerekend op wat er formeel op papier niet klopt terwijl er in werkelijkheid niks of niemand wordt benadeeld. Of het per saldo eigenlijk zelfs nog een voordeel zou hebben.

 • agratax2

  Terug in de politiek sluit Verdaas niet uit. Hij wil kennelijk nog meer door het slijk worden gehaald door zijn vijanden. Hij kan rekenen op nieuwe aanklachten van zijn 'vijanden' die nu hun zin niet hebben gekregen, maar ook niet zullen rusten als Verdaas de arena weer betreedt. De kans dat bij de volgende verkeizingen zijn vijanden met nog grotere getale het lpuch zullen bezetten is niet ondenkbaar nu we moeten rekenen op nog meer druk op onze werkgelegenheid door goedkope arbeidskrachten en slimme constructies.

 • alco1

  Verdaas werken bij Wageningen Universiteit. Alles is daar mogelijk!

 • Ed Buijs

  Als je op de persoon speelt doe dat dan onder je echte naam. Als je iemand beschuldigd van diefstal onder een schuilnaam ben je een lafaard. Het is geruststellend dat lafaard gjh de nederlandse taal niet beheerst.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.