Home

Nieuws 375 x bekeken

Ciolos sluit nieuwe termijn niet uit

Brussel – Eurocommissaris van landbouw Dacion Ciolos sluit niet uit dat hij nog een periode als landbouwcommissaris wil dienen. Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor Europese landbouwjournalisten zegt Ciolos dat het nog te vroeg is om te zeggen of hij opnieuw beschikbaar is.

"Door de reizen die ik heb gemaakt naar onder andere Afrika hoor ik geluiden dat ik in de running zou zijn om commissaris voor Internationale samenwerking, humanitaire hulp en crisisbestrijding te worden. Dat word ik niet. Mijn hart ligt bij het landbouwdossier", zegt Ciolos.

Hij vindt het nog te vroeg om te zeggen of hij na de Europese verkiezingen in mei 2014 opnieuw landbouwcommissaris wil worden. "Dat hangt van zoveel dingen af, dat ik het nu nog te vroeg vindt om er iets over te zeggen. In de eerste plaats hangt het af van de verkiezingsuitslagen", zegt Ciolos. Daarnaast hangt het af van de regering in zijn thuisland Roemenië. Zij bepalen wie ze kandidaat stellen voor een post als Eurocommissaris.

Of registreer je om te kunnen reageren.