Home

Nieuws 603 x bekeken

CDA heeft begrip voor Facebook-actie boeren

Den Haag - Tweede Kamerlid voor het CDA Jaco Geurts kan 'heel goed begrijpen dat de boeren het zat zijn allerlei taal over zich heen geslingerd te krijgen'. Hij snapt dan ook prima dat ze een Facebook-pagina zijn begonnen tegen Wakker Dier. Dat zei hij vrijdag in reactie op een bericht in Metro.

Er is opnieuw ophef geweest om het (verboden) gebruik van de geboortekrik. Maar volgens de CDA'er is die 'goed voor koe en kalf'. Af en toe kan een kalfje niet gewoon worden geboren en kan de krik toch echt soelaas bieden, vindt Geurts.

De pagina tegen Wakker Dier ontving inmiddels een kleine 15.000 keer een like. Initiatiefnemer is Mark Nijhuis uit Zieuwent. Nijhuis zegt de pagina als een ludieke actie te hebben opgezet. De pagina heeft in twee dagen al bijna tienduizend vrienden. De ludieke actie oogstte landelijke publiciteit, in de vakbladen. Nijhuis zette de pagina op samen met vrienden uit Lichtenvoorde en Mariënvelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.