Home

Nieuws 832 x bekeken 2 reacties

Brussel eist 24 miljoen aan landbouwsteun terug

Brussel – Nederland moet ruim 24 miljoen euro aan landbouwsubsidies terugbetalen aan Brussel. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekendgemaakt. Het kabinet betaalt de rekening.

Aanleiding voor de terugbetaling zijn tekortkomingen in het systeem voor perceelsregistratie, fouten bij controles ter plaatse en verkeerde berekeningen van betalingen en sancties. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken gaat het om fouten uit 2008. Sindsdien heeft Nederland zijn systemen aangepast.

In totaal vordert de Commissie 335 miljoen euro van 15 lidstaten terug. Frankrijk krijgt het met bijna 142 miljard het hoogste bedrag voor de kiezen, gevolgd door Griekenland en Nederland. Brussel laat jaarlijks honderden controles uitvoeren in de lidstaten om erachter te komen of de nationale betaalorganen wel juist handelen. In sommige gevallen leidt dit tot aanzienlijke terugvorderingen.

Laatste reacties

  • ...............

    Conclusie: Frankrijk gaat niet betalen, Griekenland kan niet betalen en Nederland is weer het braafste jochie van de klas.

  • geert150

    idd

Of registreer je om te kunnen reageren.