Home

Nieuws 2762 x bekeken

Brabant vreest schadeclaims van veehouders

Den Bosch - De provincie Noord-Brabant vreest schadeclaims van veehouders omdat een groeiende berg vergunningaanvragen niet meer binnen een redelijke termijn kan worden afgehandeld. SP-gedeputeerde Johan van den Hout schrijft dat aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).

Volgens de gedeputeerde is door een recente uitspraak van de Raad van State een volstrekt onwerkbare situatie ontstaan. Hij vraagt de staatssecretaris om hulp.

Er liggen 1.600 verzoeken van veehouders om uit te breiden op het bureau bij de provincie. Als de stikstofuitstoot door uitbreiding toeneemt, compenseert de provincie dat met verdwenen uitstoot van gestopte bedrijven maar de Raad van State oordeelde dat deze methode niet goed genoeg werkt. Ongeveer 600 veehouders met plannen worden getroffen door de uitspraak, schat de provincie.

De inhaalslag die Brabant wilde maken, wordt door de uitspraak ondermijnd omdat aanvragen moeten worden aangepast en opnieuw moeten worden beoordeeld, aldus de provincie.

Of registreer je om te kunnen reageren.