Home

Nieuws 688 x bekeken 1 reactie

Bevolkingsonderzoek Q-koorts Herpen

Den Bosch - De GGD Hart voor Brabant gaat alle 2.200 inwoners van Herpen van 18 jaar en ouder uitnodigen voor een grootscheeps Q-koortsonderzoek.

Het Brabantse Herpen was de het epicentrum van de Q-koortsuitbraak vanaf 2007.  De uitbraak is inmiddels tot staan gebracht door de verplichte vaccinatie in de geitenhouderij.  Het aantal gemelde besmettingen bij de mens is weer op het niveau van voor de crisis.

Het onderzoek moet in beeld brengen wie er ooit besmet is geweest met de Q-koortsbacterie. Het onderzoek zal mogelijk nieuwe patiënten opleveren die een chronische Q-koortsbesmetting onder de leden hebben, zonder dat zelf te weten.

Het onderzoek gaat lopen vanaf begin februari volgend jaar.

GGD Hart voor Brabant voert het onderzoek uit in samenwerking met de patiëntenorganisatie Q-uestion, de stichting voor mensen met Q-koorts, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en InnatOss Laboratories. Het ministerie van VWS draait op voor de kosten.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.