Home

Nieuws 1326 x bekeken

Agrarisch fotograaf Bekken overleden

Breda - De Bredase fotograaf Marcel Bekken (1953) is vorige week overleden. Bekken was veel actief voor agrarische vakbladen en kwam als fotograaf veelvuldig bij agrarisch ondernemers op het erf.

De in het Gelderse Zieuwent geboren Bekken studeerde  korte tijd psychologie en geschiedenis in Nijmegen en Groningen, voordat hij in Breda de opleiding Fotografische Vormgeving aan de kunstacademie volgde. Hij was een van de eerste fotografen die zijn werk geheel digitaal aanleverde.

Hij werkte onder meer voor Zuivelzicht, Boer en Tuinder, Het Kleine Loo, Oogst, Nieuwe Oogst, Agrarisch Dagblad en Boerderij. Bekken overleed aan de gevolgen van de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker.

Of registreer je om te kunnen reageren.