Home

Nieuws 1593 x bekeken 10 reacties

AH wil met Vion in gesprek

Zaandam - Supermarktketen Albert Heijn wil volgende week in gesprek met Vion over het incident met biologische vleeswaren van Encebe. Klokkenluiders onthulden via Omroep Brabant dat er vorig jaar zomer 11 ton gangbare ham in verschillende supermarktketens als biologisch is verkocht.

Het vertrouwen van AH in Vion heeft een deuk opgelopen, zo meldt de woordvoerder van AH. Albert Heijn wil van het bedrijf weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat het bedrijf doet om te voorkomen dat het weer gebeurt. AH is verder bezorgd over de aanhoudende stroom negatieve berichten over vlees. "Het vertrouwen van klanten in het product vlees staat onder druk. Dit bericht over Vion zet dat vertrouwen verder onder druk", zo stelt de woordvoerder van het concern. "We willen dit met Vion bespreken en ook van hen horen wat zij willen doen om het vertrouwen van consumenten in vlees te herstellen, aldus de woordvoerder.

Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming wil geen relatie leggen tussen het nu aan het licht gekomen incident en de eerdere fraudebeschuldigingen bij het Beter Leven vlees. "Die zaak is uitgebreid onderzocht." Wel zegt Dales er bij Vion op aan te hebben gedrongen alle interne controle- en borgingssystemen ten aanzien van tracering van het vlees nog eens tegen het licht te houden. "Zwakke schakels rond rond de tracering en labeling van het vlees moeten er uit", aldus Dales.

Laatste reacties

 • Mozes

  Kijk eens op de NOS-app. 'Vion sjoemelde met varkensvlees'. Meteen een suggestie van kwade opzet terwijl uit de feiten meteen duidelijk wordt dat het om een vergissing gaat. Ook wordt in de tekst het woord 'fraude' in de mond genomen. Net als met ster-vlees heeft Vion ook van biologisch vlees een overaanbod. Als 11 ton gangbaar vlees als biologisch verkocht is moeten ze noodgedwongen ook weer 11 ton biologisch vlees als gangbaar verkopen omdat daar op de biologische markt geen afzet voor is. Dit gegeven wordt in het NOS bericht achtergehouden.

 • Zuperboer

  AH heeft maar een belang: Keiharde Euro's en met mooie praat de sier maken bij de consument. De klant daarentegen grijpt toch wel naar de kiloknaller/weekaanbieding desnoods onderin de schappen.

 • Guske

  EEN CENT per kilo vlees is voor AH te veel voor kippen die zonder antibiotica opgroeien. Gesproken met Brabantse pluimveehouder die drie jaar zijn kippen (200.000 per ronde) zonder druppel antibiotica steeds groot bracht/brengt. Omdat AH weigert EEN cent per kilo kippenvlees meer te betalen krijgt de consument geen vlees dat vrij is van antibiotica!!! Dit hou je toch niet voor mogelijk.

 • aarthamstra1

  Tuurlijk Mozes,Vion /Rabo/Phillips/AH/ing enz bedonderen de boel niet.Die domme slechte achterlijke medewerkers je zou ze. Het klootjes volk moet eens wat meer respect tonen voor die goed willende Multinationals .

 • XB

  Guske, 200.000 per ronde, daar zitten de problemen! Je kunt tegenwoordig 24 uur per dag vlees kopen. Er is gewoon te veel van alles. Waarom zou AH meer betalen dan nodig? Doet een boer toch ook niet. Aanbodregulatie en de markt doet de rest. Maar hoe?

 • FarmerNL

  Ik dacht al dat AH de verkoop voorwaarde wilde verbeteren, in plaats de gebruikelijke 90 tot 120 dagen betalingstermijn terug naar 30 dagen.
  Als ze dat eens gingen doen kon er meteen een paar % meer betaald worden voor het vlees, natuurlijk ook voor alle andere producten.
  Maar ja, gaat niet he, heel AH is gefinacierd door de leverancier, als ze ook maar 10 dagen sneller moeten gaan betalen zijn ze failliet.
  Ook mooi dat er gewoon nul dekking is op zo'n financiering en nul rente.

 • BW

  Albert Hein, dat is toch die supermarkt die een jaar of wat geleden, VERS konijnenvlees uit China verkocht?

 • drikhend

  Uit dit voorval kun je maar een ding als conclusie trekken wat VION betreft . Er is binnen dit bedrijf geen goede bedrijfscultuur en het is dus goed mis . Klokkenluiders die na ruim 1 jaar de klok luiden . Laat me niet lachen . Welke medewerker heeft er belang bij om zijn bedrijf in kwaad daglicht te zetten . En dan na meer als een jaar een incident melden aan de buiten wereld . Heb het idee dat de ondergang van dit bedrijf ingezet is en niet meer te keren is . Of er zal een berg geld naar toe moeten in de toekomst . Het tafelzilver is al verkocht .

 • jordi 1455

  @Dirkhend er zijn twee theorieen mogelijk.

  A. de klokenluiders waren WD leden die Vion en de DB een flinke imago schade willen opleveren.

  OF
  B. De klokkenluiders waren bij de reorganisatie ontslagen en wouden uit wraak Vion een slechte naam bezorgen.

 • fransderondhoeven

  jordi1455 en de andere theorie is dat ze al heel lang verkeerd bezig zijn onze vion mannen waarom kan de rest het wel ?

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.