Home

Nieuws

Verplichte een-op-eenrelatie met dierenarts mag

Den Haag - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ziet geen nadelen voor de concurrentie bij de verplichte een-op-eenrelatie tussen veehouder en dierenarts. Daarmee kan het convenant voor de vermindering van antibioticagebruik verder worden uitgevoerd.

Dat meldt ACM na onderzoek vanwege klachten van dierenartsen die vinden dat een verplichte relatie de vrije keuze belemmert. Volgens ACM blijft er concurrentie tussen dierenartsen bestaan en houden veehouders voldoende keuzevrijheid. Zo blijft het mogelijk om van dierenarts te wisselen.

De verplichting is onderdeel van het convenant Antibiotica-resistentie Dierhouderij. Bedoeling is dat bij een vaste relatie het gebruik van antibiotica zal verminderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.