Home

Nieuws 1236 x bekeken 3 reacties

VVD kritisch over trekkerrijbewijs

Den Haag - De VVD is kritisch over de invoering van het trekkerrijbewijs. De VVD begrijpt dat de regering de verkeersveiligheid wil vergroten.

"Uit het advies van de Raad van State blijkt echter dat de ongelukken met dergelijke voertuigen niet zozeer worden veroorzaakt door onkundig besturen als wel door de fysieke kenmerken van het voertuig", aldus de VVD, die van de regering wil weten waarom het trekkerrijbewijs toch zal leiden tot een substantiële daling van het aantal doden en gewonden met trekkers.

De partij wil weten waarom het trekkerrijbewijs nu al wordt ingevoerd.

Liever ziet de VVD een invoering van het rijbewijs gelijk met de invoering van de kentekenplicht. Ook pleit te partij voor een Europese invoering, om een gelijk speelveld te behouden.

Laatste reacties

 • trekker123

  Voor wie het nog niet weet, als het trekkerrijbewijs wordt ingevoerd gaat het aantal ongelukken maar nauwelijks afnemen. Er gebeuren maar weinig ongelukken die niet zouden zijn gebeurd als de chauffeur een rijbewijs had gehad. Anderzijds in deze moderne claimcultuur waar alles op een weegschaaltje gaat, als je meent dat je trekker kunt rijden, laat het maar even zien dan krijg je een rijbewijs en ben je van een hoop gezeik af. Heeft er iemand zich al eens druk gemaakt over het aantal ongevallen waar vrachtwagens bij zijn betrokken? Wel eens gezien hoe op veel plaatsen de sporen van vrachtwagens te kust en te keur in de berm staan. De modder vliegt soms tot aan de andere kant van de rijbaan! Zet dat eens af tegen het aantal ongevallen op de openbare weg met landbouwverkeer en corrigeer dat dan eens naar de rijvaardigheid van de chauffeur.... Ben benieuwd wat voor uitkomst daar uit zou komen maar ik denk dat ik het wel weet.

 • agratax2

  trekker123. Dit is weer een staaltje van regelgeving In Den Haag weet men zeker dat regels de wereld veiliger en gezonder maken. Ik heb daar nog maar donders weinig van gemerkt, want Den Haag heeft de gedoog cultuur hoog in het vaandel staan. Wat hebben regels voor zin als de overheid niet handhavend optreed. nu zal bij dit rijbewijs wel net als bij de tachograaf goed worden gehandhaafd, is eenvoudig geld binnen te harken.
  Maar er zijn nog tich andere regels aan te wijzen waarbij de gedoogcultuur de regels tot overbodige luxe maakt.

 • trekker123

  Als je echt wat aan veiligheid wilt doen en de parallel met het beroepsgoederenvervoer wilt trekken dan kan ik nog wel wat anders bedenken om de kans op ongelukken te verminderen. Maar laat ik maar niemand op een idee brengen. Maar begrijp me niet verkeerd, als ik er lol in zou hebben om een of andere commissie voor te zitten die zijn brood verdiend met deze onderwerpen of ambities had om een rijopleiding voor de landbouw te starten dan kon ik wel wat argumenten verzinnen waarom een rijbewijs meer dan hard noodzakelijk is. Zoals ik ook wel begrijp dat mechanisatiebedrijven wel argumenten hebben waarom een jaarlijkse verplichte keuring van trekkers en machines heel erg goed zou zijn voor onze maatschappij.

Of registreer je om te kunnen reageren.