Home

Nieuws 5299 x bekeken 18 reacties

VVD: Wakker Dier maakt sector zwart

Den Haag – Milieu- en dierenrechtenorganisaties moeten ophouden met het zwart maken van de agrarische sector. Dat zegt Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) in een opinie-artikel in Trouw.

Volgens de liberaal wordt het beeld van de land- en tuinbouw grotendeels bepaald door campagnes van Wakker Dier en soortgelijke clubs. Gevolg daarvan is dat de overheid steeds meer regels op de sector loslaat.

Lodders betoogt dat daarmee voorbijgegaan wordt aan het feit dat Nederland ‘wereldkampioen in hoogproductieve, efficiënte en duurzame landbouw’ is en bovendien de wereldwijde vraag naar voedsel stijgt.

Laatste reacties

 • Mart En

  eindelijk iemand die wat durft te zeggen

 • new kids

  Helemaal gelijk mevrouw Lodders, 't is vervelend te moeten zeggen maar ik zou zeggen zelfde recept met die dierenactivisten als die dertig daar in Moermansk. Wakker Dier gaat namelijk te ver en dat hebben de kamerleden zo ver laten komen omdat die geen wet hebben aangenomen waarin de grens van protest wordt aangegeven. Inbreken in schuren en slachterijen is namelijk een misdaad.

 • bankivahoen

  Hopelijk meent ze het en krijgt ze meer politieke bijval !

 • voshaar3

  helemaal mee eens. Wakker Dier blijft maar bezig(vaak onterecht) de sector zwart te maken! Daar moet iets tegen gedaan worden.

 • gertke

  Zou t toch nog ooit?

 • alco1

  Een stap in de goede richting voor wat het waard is in 'Trouw'
  Nu de moed om het ook publiekelijk te doen in de Tweede Kamer.
  Daar waar de anderen ook 'scoren'.

 • John*

  volgens mij voelt er iemand aan dat de bevolking aardig wakker dier en dierenbescherming moe is.. ze moeten nu de hand op de knip houden en zien dat ze geen betaalbaar stukje vlees kunnen kopen terwijl het er toch bij hoort. dat is best en goed verkiezings argument!

 • jordi 1455

  Eindelijk iemand die eens durft te zeggen in de kamer dat wakker dier niet deugd.

 • H. Morsink

  Prima discussie. Volgens mij is de veehouder in Nederland de beste partij voor Wakker dier om eens een samenwerking mee aan te gaan ipv de huidige zwartmakerij. Het beleid van Wakker Dier getuigd niet bepaald van intelligentie. De grenzen met Oekraïne zijn open en de Nederlandse boer is straks verleden tijd. Ik vrees dat Wakker dier niets anders overblijft dan de strijd daarna aan te gaan met de veehouders in de Oekraïne. Misschien getuigd het wel van visie het hoofdkantoor maar vast in de Oekraïne in te schrijven. Je kunt dan 1 keer demonstreren en zit vervolgens net als de Greenpeace activisten in de knar.

 • Elevage

  ik lees hier toch duidelijk bonuspunten voor de VVD!! Zou het dan toch nog goed gaan komen???

 • j.verstraten1

  Sympathiek, maar gewoon losse flodder van mevrouw Lodders. Denk niet dat milieu en dierenrechtenorganisaties er een boodschap aan hebben. Ze zegt zelf dat de overheid extra regels op de sector loslaat dankzij de ngo's. Dan voeg de daad ook maar bij het woord VVD en schrap regels ipv. de de verantwoordelijkheid af te schuiven richting de ngo's.

 • Vlemminx Varkens VOF

  stemmen tellen door zulke uitspraken

 • Heijdravleesvee

  Als we de politiek juist informeren met feiten en cijfers zijn er zeker mensen die nog wat willen doen voor de sector. Maar die informatie moeten we wel zelf aanleveren.Uitbesteden of wachten tot een ander het doet is geen optie. Er komt nu teveel info uit de verkeerde hoek en te weinig uit de praktijk.

 • koestal

  Ze worden niet gehinderd door kennis en ervaring

 • koestal

  Goed zo Helma!,wakker dier roept maar wat om hun achterban te activeren

 • ed12345

  Volgens mij het feit dat er in NL al jaren een politieke partij als PVD kan bestaan bewijst dat er in NL heel veel mensen rondlopen met te veel tijd om handen ,die zijn altijd gevaarlijk ,ze hebben nu eenmaal niks beters te doen dan allerlei fratsen uitdenken en jullie maar werken om de belasting te betalen voor hun uitkeringen

 • wimschaap

  helemmal mee eens.

 • agratax2

  ed12345. Wat betreft te veel tijd en te veel geld zorgt voor onzinnige partijen als PvdD en WD inclusief actie groepen. Maar zolang wij niet een hogere kiesdrempel durven instellen, zal altijd de grootste schreeuwer voldoende stemmen krijgen om in de Kamers(s) zittng te mogen nemen. Tevens geeft het recht op vrije meningsuiting alle ruimte aan actie groepen. Dit systeem komt de democratie niet ten goede, getuige de enorme vragen berg van de PvdD, die alleen bij landbouw al meer dan 2 fte's bedraagt om binnen de termijn te antwoorden. Spreek ik nog niet over de actie groepen die rustig stallen kunnen binnen lopen zonder, dat het OM actie onderneemt ze moeten eerst een moord (F.v.dG.) plegen wil het OM tot actie overgaan. De politiek zal niet ingrijpen vanwege hun angst om kiezers te verliezen of om als -dictator- te worden uitgemaakt als de vrijheid van actie voerders inperken.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.