Home

Nieuws

VS wil exportmarkt Rusland open krijgen voor vlees

Washington - De Verenigde Staten willen hun exportmarkt voor varkens- en rundvlees in Rusland weer open krijgen.

Rusland sloot zijn grenzen op 11 februari, omdat het land de verboden groeibevorderaar Ractopamine in Amerikaans vlees ontdekten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw

Om de Russische uitvoermarkt weer open te krijgen, werken de VS-slachterijen aan een draaiboek om Rusland te garanderen dat er geen Ractopamine in hun vlees zit. Deze groeibevorderaar is in Europa sinds 1996 verboden, maar is in de VS nog wel toegestaan.

Door het Russische importverbod is de export van Amerikaans varkensvlees in de eerste 9 maanden gedaald met 75 procent naar 18.000 ton ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De VS-export van rundvlees daalde in die periode met 95 procent naar ruim 3.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.