Home

Nieuws 842 x bekeken 9 reacties

Thieme vreest verlaging kwaliteitsniveau Europees voedsel

Den Haag – Tweede Kamerlid Marianne Thieme van de PvdD vreest dat de vrijhandelsakkoorden van de EU met de Verenigde Staten, Japan en Canada zullen leiden tot lagere kwaliteitseisen voor de Europese voedselproductie.

Dat zegt ze tijdens een debat in de Tweede Kamer. "Het niveau van de bescherming van de kwaliteit van onze voedingsmiddelen, van het dierenwelzijn en van het milieu dreigt te worden aangepast aan de minder strenge Amerikaanse normen. De Amerikanen willen af van de EU-beperkingen voor genetisch gemanipuleerde gewassen. Zij willen af van het verbod op het gebruik van hormonen bij runderen. Zij willen af van beperkingen op ontsmettingsmiddelen in vlees en van beperkingen op het gebruik van groeibevorderaars. Dat zou allemaal moeten verdwijnen om maar hormoonvlees te kunnen importeren in Europa", betoogt Thieme. Ook andere partijen vragen wat de gevolgen kunnen zijn van de handelsverdragen.
Verantwoordelijk minister Lilianne Ploumen van internationale handel gaat analyseren wat de gevolgen zijn voor het milieu en sociale aspecten van de internationale handelsverdragen.

Laatste reacties

 • Mozes

  Erkend Thieme dat de kwaliteit in Nederland beter is dan in de rest van de wereld? Tot nu toe begreep ik uit de uitlatingen van Thieme en Wakkerdier dat het in Nederland slechter zou zijn.

 • simpel boerke

  Mozes,dat is ook het eerste dat ik dacht.

 • simpel boerke

  Mozes,dat is ook het eerste dat ik dacht.

 • Zuperboer

  Maar Thieme heeft wel weer haar mediamomentje! En wat we in de kop lezen: verlaging kwaliteitsniveau Europees voedsel, is opgeslagen in de hersencellen van een ieder die dit leest. Dat is haar enige doel van deze reaktie en het zal haar weer enige winst opleveren.

 • jj.lodders1

  Onbegrijpelijk die Thieme, je hebt het goed verwoord Mozes.

 • c.putten

  wij willen geen import van hormoonvlees maar ons eigen nederlands veilig vlees met hoge welzijnsnormen,dus goed dat tieme dit onder de aandacht brengt.

 • Ishtar

  Boerenbelangenbehartigers hoor je niet als het gaat om internationale verschillen of problemen.
  Die geef je een paar euro en een mooi verhaal en hup...
  Je denkt toch niet voor de openstelling van de export van kalfsvlees naar VS, Japan en Rusland geen tegenprestaties zijn gevraagd?

 • joohoo

  Het aantal koeien dat ik van 1 ha mais kan voeren is in 15 jaar gehalveerd.Het consumenten platform heeft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid om voldoende vitamines binnen te krijgen met 35% verhoogd. Misschien word het de hoogste tijd om de amerikanen binnen te halen. oeps ze zijn er al !!!!!!!!!

 • henk11

  Marianne is toch el aardig uitgeslapen, op deze manier schept ze haar eigen functie en inkomen.
  Desnoods over de rug van een ander (moraal ?)

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.