Home

Nieuws 783 x bekeken 1 reactie

S&P ziet toekomst Rabobank somberder in

Londen - Standard & Poor's (S&P) heeft zijn oordeel over de vooruitzichten van Rabobank verlaagd van stabiel naar negatief. Dat besluit is genomen naar aanleiding van de Liborzaak, zo maakte de kredietbeoordelaar maandag bekend.

De kredietbeoordeling van de bank blijft AA-. Volgens S&P betekent de stap dat de kredietbeoordelaar mogelijk over 12 tot 18 maanden negatiever zal oordelen over de stabiliteit van het coöperatieve model en het risicobeheer van Rabobank.

Rabobank maakte vorige week bekend voor 774 miljoen euro aan boetes te hebben gekregen van toezichthouders in eigen land, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor haar rol in de internationale fraude door handelaren met rentetarieven. "Tot dan toe waren juist het stabiele management, de voorzichtige strategie en het uitzonderlijk stabiele franchisemodel sterke pijlers in onze beoordelingen van Rabobank.''

S&P lijkt vooral geschrokken van het aantal medewerkers, 30, van Rabobank dat betrokken was bij de Liborfraude en het falen van de toezichtmechanismen binnen de bank op de handelingen die tussen 2005 en 2011 werden verricht. Desondanks meent de kredietbeoordelaar dat de kapitaalratio's van Rabobank ook nog 'adequaat' zullen zijn na het betalen van de boete.

Eén reactie

  • new kids

    Een hoop rebulie, het excuus van de Rabobank was op zijn plaats en dat hebben ze welgemeend gedaan in mijn ogen.
    Ik heb nog steeds meer vertrouwen in de Rabobank dan in die groen/gele uit Amsterdam. Vandaag valt er weer te lezen dat ze de vliegers het vel over de oren trekken en zich verschuilen met: 'We volgen de procedures netjes'.
    Maar dat meneer Rijkman-Groenink destijds met een mega bonus ertussenuit kneep zijn we toch nog niet vergeten met z'n allen. Die misstap is minstens zo kwalijk dan de praktijken die nu de onderdanen bij de Rabobank hebben gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.