Home

Nieuws 898 x bekeken

Russen vinden onregelmatigheden in Nederlands vlees

Moskou - De Russische voedselwaakhond Rosselkhoznadzor heeft de afgelopen dagen onregelmatigheden gevonden in vlees geleverd door Nederlandse bedrijven.

Het gaat om de vondst van listeria in producten van Polskamp (Ermelo), Kruiswijk (IJsselstein) en Beusmeat (Leek). Rosselkhoznadzor heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op de hoogte gesteld. Er zal nader onderzoek volgen. Ook bij Zandbergen (Veenendaal) en Compaxo (Zevenaar) willen de Russen extra controles uitvoeren in verband met de vondst van onregelmatigheden.

Volgens COV-voorzitter Jos Goebbels is deze gang van zaken vrij normaal. De Russen melden wat ze vinden en in sommige gevallen vragen ze om nader onderzoek. Volgens Goebbels heeft de vleesexport naar Rusland de afgelopen weken weinig hinder ondervonden van de commotie die er was in de Russisch-Nederlandse betrekkingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.