Home

Nieuws 5 reacties

Rusland wil graag Nederlandse boeren

Den Haag - Rusland ziet graag dat Nederlandse boeren naar Rusland gaan om daar een bedrijf te gaan runnen. De boeren kunnen dan als voorbeeld dienen voor Russische boeren. Dat heeft Rusland duidelijk gemaakt tijdens een overleg met staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw.

Rusland had tijdens de Sovjettijd het zogenaamde Infra-project, waarbij kleinschalige landbouw in de omgeving van Moskou werd gestimuleerd. De bedoeling is om dit project nieuw lezen in te blazen, waarbij Nederlandse technologie en kennis gebruikt kan worden om de landbouw in de Russische Federatie te verbeteren. "De Russische autoriteiten hebben toegezegd budget vrij te maken om dit verder vorm te kunnen geven", schrijft Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.
Het Nederlandse bedrijfsleven heeft dit najaar op de landbouwbeurs Golden voor ongeveer 19 miljoen euro aan orders afgesloten en er zijn zodanig veel contacten gelegd dat er op korte termijn nog orders te verwachten zijn ter waarde van naar schatting 12,5 miljoen euro.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Greenpeace dairy bijvoorbeeld, ben benieuwd wat Rosselchoznadzor van die knoeiers uit holland vindt! Die willen ze vast niet laten produceren voor de eigen russische kwaliteitsprodukten.

 • alco1

  Er was in de wereld ook altijd veel vraag naar mensen met een technische knobbel. Hoefden ze de producten niet meer in te voeren.

 • wvb

  Als er wat naar toe gaan zorg dat je er financieel zeer goed beter van word en probeer de Russen er van te overtuigen dat. Ze alle machines en uitgangsmateriaal uit Nederland moeten halen.zo hebben we er als Nederlandse economie ook nog wat aan en van handel komt handel.

 • Jan van het Zand

  De grootste fout, die je maar kunt maken in de handel, is: De andere partij onderschatten.

 • agratax2

  Ik zou zeggen wie die kant op gaat doet er goed aan en product te maken waar de Russen behoefte aan hebben niet elders kunnen kopen of voor veel geld, Pootaardappelen, fokvee etc. Immers met regelmaat van de klok wensende heren de grens weer eens te sluiten voor pootgoed, voor levende dieren zal steeds meer transport beperking komen. Waarom zou je in bulk gaan dat kunnen ze zelf wel. Moskou is een -rijke wereld stad- hier is behoefte aan NICHE. Wie er heen gaat met de gedachte 'Ik zal het wel even beter doen dan de Russen' kan wel eens bescheten uitkomen. Het klimaat is voor iedereen even grillig, het sociale klimaat is voor de migrant grimmiger dan voor de Russen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.