Home

Nieuws 1849 x bekeken 6 reacties

'Rabobank betrouwbaarste bank af'

Hilversum - De Rabobank wordt niet langer gezien als de meest betrouwbare bank van Nederland, meldt nieuwsrubriek EenVandaag zaterdag op basis van een onderzoek onder 22.000 mensen naar aanleiding van de Libor-fraude.

In een soortgelijk onderzoek van EenVandaag in oktober 2009, toen naar aanleiding van de DSB-affaire, werd Rabobank door een meerderheid (54 procent) van de deelnemers aangewezen als de meest betrouwbare bank, ongeacht bij welke bank zij zaten. Dat is nu nog maar 22 procent, aldus EenVandaag.

Onder de 22.000 leden van het Een Vandaag Opiniepanel die meededen aan dit onderzoek zaten 10.000 Raboklanten. Van hen zegt 24 procent te overwegen hun spaar- en betaalrekening over te hevelen naar een andere bank en 11 procent overweegt zijn hypotheek elders onder te brengen. 44 procent van de klanten zien hun bank nog wel als de meest betrouwbare bank.

Laatste reacties

 • Mozes

  Het is de emotie van dit moment. Als die weg is komt men tot het inzicht dat het geen nut heeft over te stappen naar een andere bank. Het maakt immers niet uit of je door de hond of de kat gebeten wordt.

 • aarthamstra1

  Mozes toch,,.Rabo is wel een coöperatie zonder winst oogmerk ,samen sterk.Voor u. Dat is het idee. Net als VION om nu te stellen dat het niet uitmaakt . HET ZOU WEL MOETEN. Dat het niet zo is komt door de meelopers, zakkenvullers. Laffe leden die het laten gebeuren door HEBZUCHT, denken dat ze zo alle winst in eigen zak kunnen steken.
  Boeren die de andere de winst niet gunnen???, Raar he' hoe langer je over nadenkt hoe misselijker je word.

 • agratax2

  aarthamstra1. De leden van Rabo zijn echt niet allemaal boeren en zijn ook niet allemaal 'investeerders' in Rabo. Toen ik als starter geld wide lenen bij de Rabo was het min of meer verplicht om ook lid te worden van de plaatselijke bank. Kun je niet zeggen dat zo'n lid nu direct een investeerder is, nee het is meer een armoedzaaier, die met zaaien hoopt zijn leningen en rente te kunnen betalen, om weer een nieuwe lening te sluiten voor de volgende investering. Hij komt in het meest gunstige geval pas toe aan aandelen kopen zogauw hij zijn bedrijf verkoopt met winst. Dat de controle van het managment te kort heeft geschoten is duidleijk of moet ik concluderen dat binnen bedrijven van een dergelijke omvang addequate controle onmogelijk is.

 • Zents beheer

  Goed gezien Mozes, het alternatief is nog slechter.

 • aarthamstra1

  Rabo Gestapo Epo ,Moet nu ook schoon schip maken in de sport.

 • Broer

  Een onderzoek van niks want wat is dan nu wel de betrouwbaarste bank ?
  Ben als lid van de ledenraad van Rabo Heerenveen Zuid Oost Friesland
  afgelopen donderdag bijgepraat door onze directeur Rients Schuddebeurs en zoals verwacht heeft deze zaak niets te maken met de plaatselijke banken. Het gebeurde wordt ten hoogste afgekeurd en er zijn maatregelen genomen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.