Home

Nieuws 1606 x bekeken 3 reacties

Piet Thijsse stopt als voorzitter NBHV

Zoetermeer - Voorzitter Piet Thijsse van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) stopt per 1 januari met zijn voorzitterschap. Op die datum loopt zijn vijfde termijn als voorzitter af en Thijsse heeft besloten zich niet opnieuw kandidaat te stellen.

Dat betekent dat de NBHV op zoek gaat naar een nieuwe voorzitter. Tot er een nieuwe voorzitter is zal de huidige vice-voorzitter Andries Kingma de honneurs waarnemen. Thijsse blijft vanaf 1 januari nog wel  bestuurslid van het PVV tot aan de definitieve opheffing. Ook blijft hij commissaris bij dienstenorganisatie Comore en bestuurslid van de Europese koepelorganisatie UECBV.

De NBHV heeft zijn organisatiestructuur aangepast aan de veranderde omstandigheden. Door de opheffing van de productschappen verandert de samenwerking met de verschillende veesectoren. De bond gaat daarom van een landelijk bestuur, samengesteld uit vertegenwoordigers van regionale afdelingsbesturen, naar een bestuursstructuur waarbij de verantwoordelijkheid meer komt te liggen bij de sectorvoorzitters (rund, varkens, kalf en schaap). De nieuwe voorzitter van de bond krijgt een andere rol. Waar Thijsse een fulltime en meewerkend voorzitter was, wordt de nieuwe voorzitter een parttimer die een meer coördinerende rol speelt.

Laatste reacties

 • info460

  Piet heeft zeer veel gedaan voor de sector veehandel. Jammer dat hij nu stopt. Goed dat hij wel als bestuurslid bij UECBV blijft. Daar kennen ze hem, heeft hij veel invloed voor de veehandel, en als Europese organisatie heeft de Nederlandse veehandel via Piet ook een zeer duidelijke stem bij het tot stand komen van de Europese regels. En dat wordt steeds belangrijker. Piet bedankt en ga vooral zo door!

 • info48

  Versplintering van belangen behartiging ( 4 sectortje's, kalf kun je wel weglaten doet van Drie groep wel ) wat denken ze nu uit te kunnen richten in Brussel of Den Haag??
  Slechte Zaak, Slechte timing (verdwijnen productschappen)

 • info460

  PVE weg is idd slecht, maar is wens van regering helaas. Volgens mij is dit niet de wens van de sector. De UECBV kan wel degelijk haar stem in Brussel laten horen, en daar nemen ze wel degelijk wat van aan. Maar de sector maakt zelf de regels niet, en da's misschien dan ook weer goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.