Home

Nieuws

'Opbrengstverhoging voergewassen noodzakelijk'

Barcelona - Opbrengstverhoging van voergewassen, onder meer door genetisch gemodificeerde gewassen toe te staan, is van groot belang om in de toekomst de wereld te kunnen voorzien van voldoende voedsel.

Dat zei topman Todd Hall van Cargill tijdens het animal nutrition seminar van Provimi in Barcelona. Cargill is de moedermaatschappij van Provimi.

Volgens Hall is het van groot belang dat ook Europa het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen gaat toestaan. Hij wees er op dat GMO-gewassen een kleinere CO2 voetafdruk hebben.

Hall wees er verder op dat het van belang is dat er gewassen komen die zowel geschikt zijn voor gebruik als brandstofgewas als voor de voedsel- en voerproductie. Door de bestemming van het gewas uitwisselbaar te maken is er in noodgevallen veel sneller en efficiënter in te spelen op de voedseltekorten.

Of registreer je om te kunnen reageren.