Home

Nieuws

Nog geen vonnis in rechtszaak Tönnies

Bielefeld - In de rechtszaak tussen vleesondernemer Clemens Tönnies en zijn neef Robert Tönnies heeft het Landgericht in het Duitse Bielefeld vrijdag nog geen vonnis gewezen. Het Landgericht besloot de zaak op 10 januari te willen voortzetten om getuigen te kunnen horen.

De getuigenverklaringen dienen bewijzen op te leveren over de uitspraken die door de betrokkenen zijn gedaan tijdens de totstandkoming van de door Robert Tönnies betwiste notariële contracten, alsmede ook over de inhoud van de toen gevoerde gesprekken. Robert betwist het dubbele stemrecht dat Clemens op grond van de bedoelde contracten in de onderneming heeft en wil ook de 5 procent van de aandelen terug, die hij in 2009 aan zijn oom per schenking overgedragen heeft. Robert Clemens eist een en ander omdat hij het oneens is met het ondernemingsbeleid van Clemens, broer van Roberts vader Bernd, de overleden grondlegger van het concern Tönnies.

Of registreer je om te kunnen reageren.