Home

Nieuws 527 x bekeken

Nieuwe registratie antibiotica in Duitsland start in april

Berlijn - De bedrijfsgewijze registratie van de antibioticabehandelingsfrequentie in Duitsland begint april vorig jaar. Dat deelt het landbouwministerie in Berlijn mee.

De invoering van deze nieuwe aanpak om het antibioticaverbruik in de veehouderij te beperken werd eerder dit jaar na moeizaam en langdurig overleg door de Bondsdag aanvaard, maar nog niet duidelijk was wanneer de zaak concreet uit de startblokken zou komen.

Vanaf april zal van elk afzonderlijk bedrijf worden bijgehouden hoeveel en hoe vaak antibiotica wordt toegediend. Op basis daarvan worden zonodig met de dierenarts voor het bedrijf concepten ontwikkeld om de inzet te minimeren.

De boeren zullen hun verbruik ook online kunnen vergelijken met dat van anderen. Tot eind februari is er nog wel gelegenheid commentaar te leveren op de vernieuwde Deutsche Antibiotika-Resistenzstrategie (DART), zoals het beleid wordt genoemd. De oude DART zag het eerste levenslicht in 2008, maar bracht te weinig resultaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.