Home

Nieuws 1469 x bekeken 1 reactie

Mogelijk verhoging accijns Duitse agrodiesel

Berlijn - Duitse boeren hangt een verhoging van de accijns op rode diesel boven het hoofd. Volgens het Bauernverband is een dergelijke maatregel in gesprek bij de onderhandelingspartners voor een nieuwe regeringscoalitie.

De bond waarschuwt de partners er alvast voor om dit idee niet om te zetten. "Duitsland heeft met 25,6 cent per liter nu al een van de hoogste agrarischedieselaccijnzen in de EU," laat het Bauernverband weten. Denemarken bijvoorbeeld hanteert voor de landbouw een tarief van slechts 5,8 cent, Frankrijk 7,2 cent en Spanje 7,9 cent. Om die reden eist het Bauernverband een harmonisatie van deze belastingen.

In Nederland werd per 1 januari dit jaar het lagere tarief voor afgeschaft, behalve voor de beroepsscheepvaart.

Eén reactie

  • Jan van het Zand

    In Nederland is de accijns op diesel 44 eurocent. Also geht doch Deutschland. Und rote Diesel haben wir nicht mehr für die Bauern in uns kleine Land. Immer noch zwanzig eurocent pro liter diesel billiger bei die Deutschen. Haben die Deutschen Bauern noch immer ein Steuervorsprung. Fast nicht zu glauben wie die EU wirkt. Oder besser nicht wirkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.