Home

Nieuws 3 reacties

Minder vogels in Oostvaardersplassen

Driebergen - Grote grazers en ganzen veranderen de droge delen van de Oostvaardersplassen langzaam maar zeker in een open grasvlakte. Dit is gunstig voor weidevogelsoorten zoals de kievit en spreeuw, maar ongunstig voor soorten die van riet en ruigte houden.

De aantallen van onder meer karekiet dalen, evenals het totale aantal soorten. Dat blijkt uit tellingen van Sovon Vogelonderzoek in opdracht van Staatsbosbeheer, de beheerder van het natuurgebied. De aantallen konikpaarden, heckrunderen en met name edelherten zijn sinds de eeuwwisseling fors gestegen, maar de afgelopen twee jaar gestabiliseerd of zelfs iets gedaald.

Laatste reacties

  • Schaapje

    Eindelijk goed nieuws voor de weidevogels. Nu nog wat ganzen verminderen....

  • Mozes

    Er is helemaal geen goed nieuws voor de weidevogels. Dat de ontwikkeling van weidevogels positief zou zijn is alleen theorie en geen vastgestelde werkelijkheid. Er wordt geen rekening gehouden met het feit dat de veedichtheid in de OVP zo hoog is dat geen weidevogelnest heelhuids het broedseisoen doorkomt. Alles wordt vertrapt.

  • Zippie

    Randmalloten beleid van een stelletje hypocriete geitenwollen sokken knuffelaars.

Of registreer je om te kunnen reageren.