Home

Nieuws

Mexicanen willen moeder Stegeman overnemen

Deventer – Het Mexicaanse vleesbedrijf Sigma Alimentos wil de Spaanse collega Campofrio inlijven. Sigma heeft al ruim 44 procent van de aandelen in handen en wil nu voor 695 miljoen de rest overnemen van de Chinese vleesverwerker Shuanghui. Campofrio is in ons land eigenaar van Stegeman en heeft daarnaast onder meer ook vijf fabrieken in België.

Campofrio, het grootste vleesverwerkende bedrijf van Europa, heeft haar hoofdvestiging in Madrid en telt in totaal ruim 11.000 werknemers. Shuanghui kreeg haar belang in handen door de overname van het Amerikaanse Smithfield dat destijds groot-aandeelhouder in Campofrio was. Sigma Alimentos is de grootste producent van hotdogworsten in de VS en haalt een omzet van 2,75 miljard euro. Volgens deskundigen zullen de Chinezen geïnteresseerd zijn in het bod omdat Campofrio eigenlijk niet past in het productengamma dat interessant is voor de Chinese markt. Bovendien heeft Shuanghui al genoeg te doen met de integratie van Smithfield zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.