Home

Nieuws 1045 x bekeken

Mestverwerkingsprojecten werven stagiairs

Lochem - De Gelderse Stichting Biomassa gaat onderzoeksprojecten en studenten werven voor mest- en biomassaverwerkingsprojecten.

De stichting Biomassa start een innovatiehub voor onderzoeksprojecten op het gebied van mest- en biomassaverwerking. Hiervoor is een projectcoördinator aangesteld. Aan de hand van opdrachten van de bedrijven zullen stagiairs van verschillende opleidingen worden geworven. De innovatiehub wordt financieel ondersteund door de provincie Gelderland en de Regio Achterhoek.

Doel is om onderwijs en beroepspraktijk beter op elkaar te laten aansluiten. De stichting hoop dat het leidt tot een structurele samenwerking tussen bedrijfsleven en de verschillende opleidingen en opleiders op het gebied van mest- en biomassaverwerking. Daarmee wil het stagecentrum bijdragen aan het behouden van jonge vaklui voor de regio en aan de ontwikkeling van nieuwe bedrijvigheid op het gebied van biomassa-verwerking.

De Stichting Biomassa stimuleert de ontwikkeling van innovaties op het gebied van biomassaverwerking. Vanwege de gevolgen van de veranderingen in de mestwetgeving voor de Gelderse veehouderijsector richt de stichting haar aandacht de komende tijd vooral op het stimuleren van innovaties in mest- en digestaatverwerking.

De stichting Biomassa is een initiatief van onder meer de Achterhoekse bedrijven ForFarmers Hendrix en Groot Zevert Loon en grondverzetbedrijf.

 

Wilt u meer weten over mestverwerking? Ervaringen delen met collega's of vragen stellen aan deskundigen? Ga naar het thema Mest en Mestverwerking op Boerderij Connect.

Of registreer je om te kunnen reageren.