Home

Nieuws 1323 x bekeken

Mest en stalklimaat in Wakker Diercampagnes

Amsterdam - Wakker Dier gaat het komende jaar extra aandacht vragen voor de kwaliteit van het stalklimaat en de aanwezigheid van mest in de stallen.

Dat zal gebeuren in de campagnes van Wakker Dier: de 'plofkipcampagne' en de 'koe in de wei-campagne'. In de varkenssector loopt momenteel geen gerichte campagne. Mogelijk dat er een campagne komt tegen het couperen van de staarten. "De sector en de Dierenbescherming zijn met elkaar in gesprek om daarin verbetering te brengen. We willen dat een kans geven", aldus Sjoerd van de Wouw.

Wakker Dier publiceerde een onderzoek naar de effecten van mest op het stalklimaat en de gezondheid van de dieren. Volgens Wakker Dier krijgt als gevolg van de mest zo'n 15 procent van de varkens (2 miljoen dieren) longontsteking of wordt kreupel. 64 procent van de vleeskuikens (335 miljoen dieren) krijgen pootontstekingen. In de melkveehouderij krijgen volgens Wakker Dier naar schatting een miljoen dieren per jaar last van klauwproblemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.