Home

Nieuws 1406 x bekeken

Meldpunt mestverwerking nu toch online

Den Haag – Het langverwachte meldpunt voor knelpunten bij mestverwerking staat online. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken. Op de website van Dienst Regelingen kunnen ondernemers melding maken van eventuele problemen die zij ondervinden met het van de grond krijgen van mestverwerkingsprojecten.

Het moment van verschijning van het meldpunt is opvallend. Vrijdag klaagde LTO Nederland nog in Boerderij Vandaag over de trage voortgang op dit dossier. "Het lijkt wel of de politiek daarop (invoering dan wel handhaving van dierrechten, red.) aanstuurt door zelf niet mee te werken aan mestverwerking, maar boeren wel te verplichten", aldus een woordvoerder. "Blijkbaar ontbreekt de politieke en ambtelijke wil om voldoende mestverwerking van de grond te krijgen."

Economische Zaken begrijpt niets van die kritiek. Een zegsman van staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) benadrukt dat LTO 'intensief betrokken' is bij het opzetten van het meldpunt en ook wist dat het een dezer dagen gereed zou komen. "De staatssecretaris is er veel aan gelegen mestverwerking van de grond te krijgen", zegt hij in een schriftelijke reactie. "De suggestie als zou de wil ontbreken, is te gek voor woorden."

Of registreer je om te kunnen reageren.