Home

Nieuws

Meer dan 100 miljoen winst voor Limagrain

Chappes – Het Franse zaadbedrijf Limagrain heeft over het boekjaar tot 1 juli met een winst van 109 miljoen de '100 miljoen grens' overschreden.

Die winst was ook een kwart hoger dan vorig boekjaar, terwijl de omzet met 1.939 miljoen bijna 9 procent hoger uitviel. Limagrain, dat in Nederland dochterbedrijven heeft in Wervershoof, Made en Rilland, schrijft de goede resultaten vooral toe aan de coöperatieve structuur waardoor het zelfstandig kan beslissen over investeringen en banengroei. De onderneming telt 8.200 werknemers in 39 landen, dat is 400 mensen meer dan een jaar eerder, en investeerde in het boekjaar weer 188 miljoen in onderzoek en ontwikkeling.

Ruim 40 procent van de omzet komt van zaden voor de akkerbouw, nog eens bijna 30 procent uit groentezaden en 15 procent uit de divisie bakkerij/gebak in het Franse Brossard.

Volgens directeur Daniel Chéron is Limagrain op weg naar een grotere schaal, zowel door interne groei als met acquisities. Wat dat laatste betreft zijn de activiteiten uitgebreid in de Verenigde Staten en in opkomende markten in Azië en Afrika waar Limagrain recent een minderheidsbelang heeft genomen in Seed Co. Daarnaast blijft de coöperatie echter ook investeren in thuisland Frankrijk en vooral in Auvergne waar de basis van het bedrijf ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.