Home

Nieuws 409 x bekeken 4 reacties

Mansveld positief over groene groei economie

Den Haag - Nederland scoort goed als het gaat om het beperken van de uitstoot van broeikasgassen en terugdringen van afval. Ook is er meer werk in de milieusector.

Dit blijkt uit het rapport Green Growth in the Netherlands 2012 dat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu in ontvangst heeft genomen bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

"De economische kansen die voortkomen uit groene groei nemen toe. We kunnen groen uit de crisis komen", aldus Mansveld. Groene groei, ofwel het duurzaam laten groeien van de economie zonder dat dit nadelig is voor klimaat, bodem, water of grondstoffen is een prioriteit van het kabinet.

Laatste reacties

 • alco1

  De woorden 'groen en duurzaam' kom je overal tegen. Echter botst de uitleg op alle fronten.

 • agratax2

  alco1 Ik ben begonnen met het boek -When the Rivers run dry- Dit boek zouden alle politici als verplichte kost moeten lezen. Als je leest dat de groene economie van o.a. Katoen grote rivieren en zelfs binnen zeeen droog zet denk je wel anders over groene energie gemaakt met of zonder irrigatie. Het kost water en dat water kan dus onze bodem voorraden die we oppompen niet aanvullen.

 • alco1

  Daar zijn we het wel over eens. Zo wordt ook bont afgekeurd en veehouden gezien als milieu aantastend. Maar juist vegetarisch nog meer bossen laat kappen voor soya productie.

 • Jaap39

  Indien provinciaal landschapsbeheer ook binnen dit groene kader hoort dan is dit cijfer duurzame groei op zijn minst zeer geflatteerd!
  Gratis bomen planten, met grote machines bijna voor 0 bomen rooien en het werk uitvoeren, dus met overheidsgeld de boel draaiende houden. Dat noemen we in Nederland groene groei?
  En dan heden ten dage ook nog steeds met nieuwe projecten durven komen. Wat een land!!

Of registreer je om te kunnen reageren.