Home

Nieuws 1 reactie

LTO in verweer tegen hogere belasting leidingwater

LTO Nederland doet een dringend beroep op de Tweede Kamer om af te zien van de forse lastenverzwaring die dreigt voor boeren en tuinders als gevolg van een hogere belasting op leidingwater.

Het verschil kan oplopen tot 2.500 euro extra lasten per bedrijf.
Gemiddeld gebruiken pluimvee- en varkensbedrijven tussen de 4.500 en 9.000 kuub water. Niet alleen in de intensieve veehouderij wordt relatief veel leidingwater gebruikt, maar ook in bijvoorbeeld de vollegrondstuinbouw. Vanwege strenge eisen op het gebied van onder meer voedselveiligheid zijn veel bedrijven verplicht om leidingwater te gebruiken voor hun watervoorziening.
Naar aanleiding van het Begrotingsakkoord 2014 zou de belasting op leidingwater omhooggaan en vervalt de aftopping bij 300 kuub. Dit kan uitdraaien op een lastenverhoging, die volgens LTO voor agrarische ondernemers buiten proportie is. LTO Nederland wil dat de aftopping voor de agrarische sector komt te liggen rond een gebruik van 1.000 kuub per bedrijf. Kleine ondernemers worden anders onevenredig zwaar getroffen.

Eén reactie

  • gjh

    LTO in verweer bizonder het is de eerste keer dat ze in verweer komen
    ik denk dat ze roepen en het gewoon weer ja zeggen want dat hebben ze altijd al gedaan!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.