Home

Nieuws 366 x bekeken

Kamp houdt concept schaliegasrapport geheim

Amsterdam - Minister Henk Kamp (Economische Zaken) houdt het veelbesproken concept van het onderzoek naar de risico's van schaliegas geheim. Ook correspondentie tussen het ministerie en de onderzoekers blijft geheim.

Kamp heeft dat laten weten aan Milieudefensie dat een Wob-verzoek (Wet openbaarheid bestuur) bij hem had ingediend. Milieudefensie kondigde vrijdag beroep aan tegen het besluit. "Wij nemen het hoog op", reageerde campagneleider Geert Ritsema.

Milieudefensie vermoedt dat het ministerie ingenieursbureau Witteveen + Bos onder druk heeft gezet om de conclusies in het eindrapport aan te passen. "Het besluit om conceptversies onder de pet te houden maakt ons extra nieuwsgierig. We gaan door tot het gaatje", zei Ritsema.

Kamp zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat de concepten bedoeld zijn geweest voor intern beraad op het ministerie. "Een concept is naar zijn aard niet opgesteld om openbaar te worden." Hij wees erop dat de uiteindelijke tekst van het rapport de eigen verantwoordelijkheid is van de onderzoekers. "Het is volstrekt uitgesloten dat ik een onderzoek naar mijn hand zou zetten."

Milieudefensie had gevraagd om in totaal 125 documenten: conceptversies, correspondentie, gespreksverslagen en notulen. Meer dan 110 documenten blijven geheim.

Of registreer je om te kunnen reageren.