Home

Nieuws 1485 x bekeken 2 reacties

Kamer: snelheid trekkers naar 40 km/h

Den Haag – De Tweede Kamer wil de maximum snelheid voor trekkers op wegen waar geen fietsers rijden verhogen van 25 naar 40 kilometer per uur. De Kamer stemde in met een motie van Sander de Rouwe (CDA) op dit onderwerp.

De Rouwe wil dat landbouwverkeer door verhoging van de snelheid eerder toegang krijgt op rondwegen, zodat ze niet door dorpskernen hoeven te rijden. Dit moet de verkeersveiligheid verbeteren. De verhoging van de snelheid moet alleen gelden op wegen waar fietsers niet mogelijk komen, of waar fietsers op een apart fietspad rijden.
Verantwoordelijk minister Melanie Schultz van Haegen is voorstander van het plan. Het hangt volgens haar samen met het wetsvoorstel om trekkers te voorzien van kentekens. De Rouwe wil de verhoging van de snelheid juist lost zien van kentekens voor trekkers.

Laatste reacties

  • mariska.vermaas1

    Heeft u ooit een snelheidsbekeuring gehad met de trekker? Laat het hier weten:
    http://www.boerderij.nl/social/mechanisatie-trekker/discussies/995

  • Heijdravleesvee

    Nee, maar dat gaat nu wel gebeuren. Iedereen weet dat de meeste nieuwere trekkers 50 km per uur rijden en is er zelden of nooit bekeurd. Nu gaan ze op alle wegen met fietsers extra controleren. De politie heeft nu een stok om mee te slaan. Weer een regel van 1 stap vooruit en 2 achteruit. Jammer.

Of registreer je om te kunnen reageren.