Home

Nieuws 3468 x bekeken

Inschrijven bij KvK kost volgend jaar 50 euro

Den Haag - Inschrijven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel (KvK) gaat weer geld kosten. Daar heeft na de Tweede Kamer nu ook de Eerste Kamer mee ingestemd.

De inschrijfvergoeding moet door elke nieuwe onderneming of rechtspersoon die een opgave doet tot eerste inschrijving in het handelsregister worden betaald. Er geldt een vast bedrag voor alle bedrijfsvormen, die wordt vastgesteld via een ministeriële regeling. Ook bij bedrijfsovername door een nieuw persoon moeten leges worden betaald voor het wijzigen van de inschrijving bij de KvK. Aan het inschrijven van nieuwe vestigingen van een bestaande inschrijving zijn geen kosten verbonden.

Op dit moment is inschrijving bij de Kamer van Koophandel nog gratis. Doelstelling van verantwoordelijk minister Henk Kamp van Economische Zaken is dat de nieuwe regeling per 1 januari 2014 van kracht wordt. De kosten van inschrijving is 50 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.