Home

Nieuws 6 reacties

'Herzie de regels voor gebruik afgekeurd voedsel'

Rotterdam - De veiligheidsregels voor gebruik van door de mens afgekeurd voedsel als veevoer zijn misschien wel aan een herziening toe. De veiligheidsregels zijn soms zo streng dat hergebruik van afgekeurd humaan voedsel als veevoer wordt belemmerd. Die suggestie deed Gerda Verburg in haar toespraak voor de ledenbijeenkomst van de veevoerbranche-organisatie Nevedi.

Verburg is de permanente vertegenwoordiger namens Nederland bij de wereld voedselorganisatie FAO in Rome.

Verburg ziet in het hergebruik van door de mens afgekeurd voedsel in veevoer een goede mogelijkheid om de verspilling van voedsel tegen te gaan. De verspilling van voedsel is groot. Ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel bereikt nooit de menselijke consumptie. Ongeveer de helft van de verliezen ontstaan al tijdens de productie voor de oogst of in de opslag voor verwerking. De andere helft van de verspilling ontstaat verderop in de keten.

Laatste reacties

 • gjh

  ongelooflijk je moet toch wat doms zeggen om het nieuws te halen ik wis niet dat ze er nog was

 • agratax2

  Goed idee dit deden onze voorouders ookal en laten we dan ook de kliekjes maar weer in de voerbak doen. Maar of de bureaucraten ooit zover gaan, het zou betekenen dat ze moeten toegeven jaren lang fout te zijn geweest.

 • fendman60

  de mensen die over ons regeren moesten zelf een poosje honger krijgen denken dan mischien wat anders

 • deer123

  niet aan die regel tornen , ik voer al jaren zulke goedkope aardappelen

 • Jan-Zonderland

  Dat mens (evengoed wel weer een lucratief, waarschijnlijk goed betaald luizenbaantje geronseld) kletst uit haar nek. Ze zegt letterlijk (volgens dit artikel): als we het maar aan het vee op mogen voeren dan zal de verspilling wel minder worden!?!?!? Triest!!!!

 • agratax2

  Jan-Zonderland. Ik denk eerder dat ze af wil van de -uiterste consumptie datum- die op elk pakje voedingsmiddelen staat en doorgaans nergens op slaat. Het is de schijn veiligheid ten top en is met open armen ontvangen door de handelaren des tijds. misschien wil ze af van de onzinnige kwaliteits eisen m.b.t. vorm of kleur bij o.a paprika, komkommers etc.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.