Home

Nieuws 501 x bekeken

Heel kleine stapjes vooruit op klimaattop

Warschau - Heel kleine stapjes vooruit. Dat wordt volgens VVD-Tweede Kamerlid Remco Dijkstra vrijdagavond de uitkomst van de VN-klimaattop in de Poolse stad Warschau. "Het is het plaveien van de weg naar de top in 2015, waar wel een akkoord op tafel moet komen." En ondanks dat de onderhandelaars allemaal keihard werken, 'gaat het stroef', stelt Dijkstra vast.

Dijkstra is namens de Tweede Kamer sinds dinsdag bij de klimaattop en rapporteert na afloop over zijn ervaringen. Een van de punten waar hij op let, is de betrokkenheid van bedrijven. "Het bedrijfsleven wordt onvoldoende aangesproken, terwijl bedrijven wel een groot onderdeel van de oplossing zijn", stelt de VVD'er. "Het lijken hier wel gescheiden werelden. De bedrijven zitten zelfs in andere ruimtes dan de onderhandelaars."

Of registreer je om te kunnen reageren.