Home

Nieuws 2614 x bekeken 2 reacties

Gestolen trekkers verkocht in Roemenië

Satu Mare - Zestien Roemeense boeren slepen de Roemeense overheid voor de rechter, nadat hun trekkers donderdag door de politie in beslag waren genomen. De trekkers, met een waarde tussen de 35.000 en 60.000 euro, blijken allemaal te zijn gestolen in West-Europa.

Dat meldt de Roemeense televisiezender TVR 1. De politie heeft vijf aanhoudingen verricht bij een bedrijf in Noord-Roemenië waar de trekkers zijn verkocht. De boeren zijn woedend, omdat de trekkers met behulp van de Roemeense overheid probleemloos zijn ingevoerd. ,,Ik heb de trekker op factuur gekocht en alle papieren erbij gekregen'', aldus één van de gedupeerden. ,,Daardoor dacht ik dat netjes zaken deed. Nu blijkt zelfs de overheid mee te werken aan deze praktijken.'' De boeren zeggen dat ze schadeloos gesteld willen worden.

Laatste reacties

  • ed12345

    Eigenlijk oud nieuws in de meeste voormalige oostblok landen zijn veel ambtenaren gevoelig voor onderhands geboden zakgeld

  • Paul De Proft

    Er is steeds belangrijke medewerking van de politie en ambtenaren geweest, zelfs hier bij ons !!! Veel moeilijke regels maken om uw eigen gestolen goederen terug te krijgen : zij hebben rechten; u heeft alleen maar plichten !!!
Of registreer je om te kunnen reageren.