Home

Nieuws 729 x bekeken 1 reactie

Fair Produce ook voor aardbei en asperge

Den Haag – Het keurmerk Fair Produce, gericht op eerlijke arbeidsomstandigheden, wordt uitgebreid naar de asperge- en aardbeiensector. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) toegezegd.

PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers vroeg Dijksma om geld beschikbaar te stellen voor uitbreiding van het keurmerk, dat nu alleen in de champignonteelt wordt gebruikt. Dikkers vindt dat er meer moet worden gedaan om de arbeidsomstandigheden in de land- en tuinbouw te verbeteren. Dijksma wil het geld al beschikbaar stellen uit de begroting van 2013.

Eén reactie

  • agratax2

    Als de arbeidsvoorwaaden in de landbouw verbeteren wat zijn dan de gevolgen. We zouden ons eerst kunnen afvragen of de arbeidsomstandigheden voor de arbeidsmigranten nu slechter of beter zijn dan bij hen thuis. Wat betekent het als de omstandigheden verbeteren? Stijgen daarmee de arbeidskosten? Komen er dan in eens wel Nederlandse werkzoekenden die vol arbeidsvreugd asperges gaan steken in hetzelfde tempo als de migranten altijd doen? Of krijgen de Natura 2000 mensen hun zin en komen er tienduizenden hektares vrij voor natuur omdat de productie in Nederland (te) duur wordt en verkassen de telers naar het land van de hardwerkende arbeidsmigranten?

Of registreer je om te kunnen reageren.