Home

Nieuws 383 x bekeken

FNLI ziet meer aandacht voor eerlijke handel

Den Haag – Er is een kentering in het bedrijfsleven als het gaat om eerlijke handel en marktmacht. Dat concludeert Murk Boerstra van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.

"Er is wat aan het draaien, bedrijven maken zich er nu druk over, terwijl ze er enkele jaren geleden helemaal geen aandacht voor hadden", aldus Boerstra.

Hij zegt dat er heel veel gebeurd de laatste jaren om eerlijke handel en marktmacht op de agenda te zetten. Er is in Europa lang gewerkt om tot een gedragscode eerlijke handel voor supermarkten te komen. Het aantal deelnemers aan deze gedragscode is nog laag. "Maar ik weet van een aantal grote bedrijven, waaronder ook Nederlandse bedrijven, die er druk mee bezig zijn", aldus Boerstra. Hij is positief dat het systeem toch gaat draaien.

De gedragscode zal de concurrentiestrijd tussen producenten niet verminderen. "Wel zal er eerlijker en transparanter gehandeld worden", verwacht hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.