Home

Nieuws

Duurzame energieproductie stijgt op Duitse bedrijven

Viersen - Het percentage bedrijven in de Duitse varkens- en pluimveehouderij met een vorm van hernieuwbare energieproductie is ten opzichte van vorig jaar met 1,4 procent toegenomen naar 73,9 procent.

In veruit de meeste gevallen (95,1 procent) gaat het daarbij om zonne-energie. Het percentage van de bedrijven dat van plan is om in die productie te investeren, is daarentegen iets teruggelopen, namelijk van 12,1 procent van de bedrijven naar 11 procent.

Dat blijkt uit de 'Schweine- und GeflügelScanner' die het agrarische marketing- en onderzoeksbureau Agridirect heeft uitgevoerd. Daarvoor werden in augustus en september 4.500 ondernemers in de genoemde bedrijfstakken ondervraagd. Het ging daarbij om boeren met meer dan 500 vleesvarkens en/of meer dan 100 zeugen, 500 biggen, 10.000 leghennen en/of 15.000 vleeskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.